top of page
  • Writer's pictureEPAIU

Еколтава проведе дослідження морфології твердих побутових відходів у Полтаві


З 1 листопада за підтримки Екологічної Ініціативи Міжнародного фонду "Відродження" (EPAIU) та фінансової підтримки Швеції, громадська організація "Еколтава" спільно з Zero Waste Lviv розпочали проєкт «Дослідження стану сектору управління твердими побутовими відходами під час російської агресії в Україні у приймаючих громадах».


Адже, Полтава та Львів прийняли велику кількість внутрішньо переміщених осіб і це вплинуло на кількість відходів у містах.


Робота з експертами триває на майданчику Полтавське Катп-1628 у с.Макухівка, де знаходиться найбільше обласне сміттєзвалище. Із загальної маси сміття фахівці виділяють пробу у 300-400 кг. Із цієї маси відбирають окремі компоненти: харчові відходи, папір та картон, полімери, текстиль, дерево, небезпечні відходи (батарейки, ртутні лампи, сухі та електролітичні акумулятори) тощо. Отримані пакети зважують і дізнаються якісний склад полтавського сміття.


Уже наступного тижня «Еколтава» знайомитиме із результатами проведеного дослідження на офіційному сайті та своїх сторінках у соцмережах.




3 views0 comments
bottom of page